-

AKSARAY SGİM'DEN SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından, Aksaray Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu konferans salonunda Üniversite öğrencilerine Kayıt Dışı İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bilinci konusunda eğitim semineri düzenlendi.

AKSARAY SGİM'DEN SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ
08 Aralık 2014 - 12:38
Seminerde konuşan Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan şunları kaydetti: “Kurum olarak tek gelir kaynağımız sigorta primlerimizdir. Kayıtdışı istihdamla mücadele noktasında ciddi mesafeler katettik. Şuan % 34’lere düşen kayıt dışı istihdamla mücadelemiz devam ediyor. Çözüm olarak en önemli unsur bilinçlenme ve eğitimdir.

Akılcı ilaç kullanımı projesi de bir diğer önemli husus. Aynı jenerik maddeye sahip ilaçtan düşük fiyatta olanı Kurum olarak ödemekteyiz. Aynı etken maddeye sahip olan, ama pahalı olan neden ödensinki. Gereksiz yere ilaç kullanımı maddi kayıplar yanı sıra sağlığımızı kaybetmemize neden oluyor.  Bu hususta akılcı ilaç kullanımı projesi çok büyük önem arz etmektedir. Bununla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Hekimlere yönelik, Hemşire ve diğer Sağlık Çalışanlarına yönelik, Eczacılara yönelik, kendi çalışanlarımıza yönelik, Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise öğrencilerine yönelik ve topluma yönelik; akılcı ilaç kullanımı kitapçıkları bastırmıştır. Yakında dağıtımı yapılacak.Sosyal Güvenlik Bilinci ve kayıt dışı mücadele noktasında bilgilendirme çalışmalarımız  devam ediyor. Alo 170 hattı ve diğer kanallardan gelen şikayetler mutlaka değerlendiriliyor.” dedi.

Toplantıya Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Çalışkan ve İl Müdürlüğü personelleri, Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Ömer Köse, Md. Yrd. Öğretim Görevlisi Yurdagül Çölgeçen, Md. Yrd.Yrd.Doç.Dr.Funda Çetinkaya, Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arzu Yüksel, Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Güler Duru Aşiret, Yüksek Okul Sekreteri Coşkun Dilmaç ve öğrenciler katıldı.Programın sonunda İl Müdürü Çalışkan Yüksek Okul Müdürü Köseye SGK logolu tuğra hediye etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum