-

KOÇAŞ DAN MÜTHİŞ HABER, FUARLARIN GÖZ BEBEĞİ AKSARAY'DA DÜZENLENİYOR

...TÜRKİYE’NİN GÖZÜ AKSARAY’DA OLACAK... Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının ( ATSO ) önderliğinde Dünya Fuarlarının göz bebeği olarak gösterilen ve yüzbinlerce insanın ilgi odağı olan Oto Show fuarı 07-11 Mayıs 2015 tarihleri arasında Aksaray’da düzenleniyor.

KOÇAŞ DAN MÜTHİŞ HABER, FUARLARIN GÖZ BEBEĞİ AKSARAY'DA DÜZENLENİYOR
08 Aralık 2014 - 12:59
Tarihinde ilk defa geçtiğimiz yıl Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının da katkısıyla ortaklaşa yapılan, Tarım ve Hayvancılık fuarına ev sahipliği yapan Aksaray, 2015 yılına bomba gibi girmeye hazırlanıyor.  Oto Show fuarının düzenlenmesi ile ilgili müjdeli haber veren Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Aksaray’ın tanıtımı noktasında büyük bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Son yılların bölgede isminden en fazla söz ettiren il konumunda olan Aksaray, 2015 yılına Oto Show Fuarı ile damga vuracaktır. Kamu oyununda bildiği gibi Dünya genelinde en çok takip edilen ve ziyaretçi kitlesine ulaşan fuar türlerinin başını oto Show fuarları çekmektedir.

Bugün Büyükşehirlerimizde düzenlenen otomobil fuarlarına yüzbinlerce vatandaşımız katılım göstermektedir. Dünya’nın bütün kıtalarından bu fuarlara insanlar katılım gösteriyorlar, ülke ekonomilerine yön veren Otomobil şirketleri ise bu fuarlarda son model ürünlerini görücüye çıkartıyorlar. Aksaray geçtiğimiz yıl tarihinde ilk defa fuar düzenlemiş olduğu fuardan alnının akıyla çıkmıştır.  2015 yılında düzenlenmesini planladığımız Oto Show fuarından da alnının akıyla çıkacaktır.

Geçtiğimiz günlerde ATSO’da ilimizdeki otomotiv firmalarının temsilcileri ile bir araya geldik ve görüşmeler gerçekleştirdik. Firma temsilcilerimizin de ortaklaşa olarak projemize büyük önem vermesi sonucunda ilimizde fuarın düzenlenmesi ile çalışmaları başlattık ve fuarın düzenlemesi için imzayı attık.

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ "OTOMOTİV, EKONOMİNİN LOKOMOTİFİDİR"

 Otomotiv sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunun altını çizen ATSO Başkanı Koçaş açıklamasının devamında; “"Otomotiv sanayi demir çelik, lastik, Petro kimya gibi genel temel sanayi dallarında başlı başına alıcı ve bu sektörlerdeki teknolojik gelişmenin de sürükleyicisidir. Turizm, alt yapı ve inşaat ile uğraşan ulaştırma ve tarım sektörlerinin gerek duyduğu her çeşit motorlu araçlar, sektör ürünleri ile sağlanmaktadır.



Bu sektörlerdeki değişimler ekonominin tümünü yakından etkilemektedir. Otomotiv sektörü kendisi dışında lastik, akü gibi birçok otomotiv ürünlerinin tüketiciye ulaşmasını sağlayan, bunu destekleyen pazarlama bayi, servis, akaryakıt, finans ve sigorta sektörlerine de geniş iş imkânları ile istihdam sağlamaktadır. Bu yüzden Aksaray’da böyle bir fuarın düzenlenmesi için çalışmalar başlattık ve yakın zaman inşallah bu fuarı da gerçekleştireceğiz” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum