-

HERKES KENDİNİ FARKLI ALANLARDA DA YETİŞTİRMELİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sadece Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin değil, tüm öğrencilerin, hangi dal olursa olsun mutlaka sporla ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

HERKES KENDİNİ FARKLI ALANLARDA DA YETİŞTİRMELİ
26 Eylül 2018 - 10:26
Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda konuşan Rektör Şahin, öğrencileri sadece akademik manada derslerde eğitmenin ve akli melekelerini çalıştırmalarını sağlamanın tek başına yeterli olmayacağını belirtti. Bunun yanı sıra sporla ve kültür-sanatla ilgilenmenin, bireylerin olduğu kadar toplumların hayatını da güzelleştireceğini söyleyen Şahin, “Derslerde öğrencileri iyi yetiştirmeliyiz ama bunun yanı sıra bedenen sağlıklı olmaları için öğrencilerimiz mutlaka bir spor dalıyla uğraşmalı. Herkes mutlaka kendisini farklı alanlarda da yetiştirmeli. Üniversite olarak, ‘Ders Dışı Etkinlikler’ kapsamında bunu sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Bir diğer önemli unsurun da kültür-sanat olduğuna dikkat çeken Prof. Şahin, “İyi sporcular yetiştirmek kadar, insani ve ahlaki tarafı iyi insan yetiştirmek de gerekiyor. Nezaket, zarafet ve estetik gibi kavramları içselleştirmiş bireyler, sadece kendi hayatlarına değil, toplum yaşantısına da çok değerli katkılar sunacaktır. Bu özellikler de, kültür ve sanat alanında kişinin kendisini iyi yetiştirmesiyle kazanılabiliyor” dedi.

 

Toplantının devamında Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Ün, okulun son durumu ve kontenjanlar hakkında bilgiler verdi, Rektör Şahin’e kendilerine sunduğu katkılar münasebetiyle teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum