-

MÜSİAD'DAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI!

MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Abdülkadir Karatay, İsrail’in Filistinli Müslümanlara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik son saldırı ve şiddet eylemlerini kınadı.

MÜSİAD'DAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI!
07 Kasım 2014 - 11:07
Karatay yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Tüm dünyanın gözleri önünde BM kararlarını defalarca hiçe sayarak Filistinli Müslümanlara karşı her türlü zulüm ve işkenceyi reva gören İsrail, bu kez de tüm Müslümanlarca kutsal sayılan Mescid-i Aksa’yı çiğnemiş,  yüzlerce İsrailli asker Filistinli kardeşlerimizi sis bombaları ve plastik mermilerle yaralamıştır. Daha önce de yapılan ve her geçen gün dozu artırılarak devam eden bu saldırıların, gelecekte Mescid-i Aksa’ya yapılacak daha büyük ve yok etmeye yönelik saldırılar öncesi İslam âleminin nabzını ve tepkisini ölçmeye yönelik olduğu aşikârdır. Bu nedenle tepkisiz ve duyarsız kalmamız  düşünülemez. “

 “Bilinmelidir ki; İslam âleminin bu durumu kabul etmesi mümkün değildir. Yapılan hukuk dışı eylemler, tüm Dünya Müslümanları’nı  infiale uğratmıştır. MÜSİAD camiası olarak, İsrail Askerleri’ni derhal Mescid-i Aksa ve çevresini terk ederek Filistin’de telafisi mümkün olmayacak yeni ve tehlikeli bir sürecin tetikleyicisi olmamaları konusunda uyarıyoruz. Tüm İslam Âlemi’ni konuya duyarlı olmaya davet ediyor, BM, İKÖ, ve AB’yi göreve davet ediyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum