-

BAŞKAN ÖZKÖK " ÇEVRE İLLER İLE İSTİŞAREMİZ DEVAM EDECEK"

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök beraberinde Aksaraylı İş Adamı Emin Dağdaş ile birlikte Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer, Karapınar Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen ve Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım’ ı Ziyaret etti.

BAŞKAN ÖZKÖK " ÇEVRE İLLER İLE İSTİŞAREMİZ DEVAM EDECEK"
06 Kasım 2014 - 16:32
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök beraberinde Aksaraylı İş Adamı Emin Dağdaş ile birlikte Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer’i ziyaret ederek Karapınar Ticaret Borsası Hakkında Bilgiler aldı. Dostane geçen ziyarette güncel konular değerlendirilirken birlik ve beraberlik mesajları verildi. Daha sonra Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özök, Aksaraylı iş adamı Emin Dağdaş, Karapınar Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen ve Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer ile birlikte bir dönem Aksaray Vali Yardımcılığı ve Güzelyurt Kaymakamlığı yapmış olan Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırımı ziyaret etti.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım’a  Yunus Emre biblosu hediye etti. Kaymakam Yıldırım “ Yunus Emre, Taptuk Emre, Somuncu Baba, Mevlana, Hacı Bayram- ı Veli Anadolu Müslümanları dediğimiz akımın duayenleridir. Yunus ermenin bir dizesi var “Bir kez gönül yıktın ise Bu kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi Elin yüzün yumaz değil” bu dizeler bizlere her şeyi anlatıyor zaten ve işin aslı gönüldür diye düşünüyorum. Bu felsefeyi bütün insanlarımızın benimsemesini isterim. Bilindiği üzere bende Aksaray da bir dönem görev yaptım. Aksaray benim için ayrı bir öneme sahiptir. Orada görevli olduğum dönemde önemli hizmetlere imza attığımızı düşünüyorum.  Bu vesile ile bizleri Aksaray dan ziyarete gelen ve bizleri unutmayan Aksaray Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Hamit Özkök’e teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise Aksaray’ı anlatmakla bitiremeyiz. Aksaray 10 bin yıllık tarihiyle dünyada hep ilkleri gerçekleştirmiştir. İlk beyin ameliyatı, ilk tarım ticareti, ilk demir ticareti, ilk sigortacılık Aksaray’da yapılmıştır. Aksaray 420 bin hektar tarım alanından 120 bin hektarın sulanabilir kaliteli toprakları olan 1 milyon 100 bin ton şeker pancarı üretimi ile Türkiye’nin şeker ihtiyacının %9' unu, 230 bin ton buğday üretimi, 250 bin ton silajlık mısır üretimi ile, 240 bin ton yonca üretimi ile iç piyasayı karşıladığı gibi çevre ülkelere de ihraç eder durumdayız.  Yani Aksaray anlatmakla bitmez. Ben Karapınar kaymakamımız sayın Ramazan Yıldırıma Aksaray’ımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ve sıcak karşılamalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisi ile gurur duyuyoruz. Burada şunu gördüm. Karapınar Sivil Toplum Örgütü ile, siyasisi ile, bürokratı ile tek bir yumruk olmuş.buda beraberinde hizmeti ve başarıyı getirecektir. Bu manada kendilerini de kutluyorum. Bundan sonraki yapacakları işlerde kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum