-

ŞEHİT ÜSTEĞMEN GÖKHAN DELEN'İN ADI AKSARAY'DA SONSUZA DEK YAŞAYACAK

Şehit Üsteğmen Gökhan Delen'in Adı Memleketinde Sonsuza Dek Yaşayacak...

ŞEHİT ÜSTEĞMEN GÖKHAN DELEN'İN ADI AKSARAY'DA SONSUZA DEK YAŞAYACAK
22 Ocak 2024 - 03:48

Şehit Üsteğmen Gökhan Delen'in Adı Doğduğu Sokağa Verildi


Aksaray'dan yürekleri dağlayan bir haber geldi. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde gerçekleşen hain bir saldırı sonrasında şehit düşen kahraman Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in anısını yaşatmak adına, onun ailesinin yaşadığı sokağa şehidimizin ismi verildi. Aksaray Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu anlamlı bir tören ile Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in ismini taşıyan sokak tabelası, vatan evladının adının sonsuza dek yaşayacağı sokağa asıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bu özel ve duygu dolu anı sosyal medya üzerinden, "Dünya var olduğu sürece Vatan için Şehadet şerbetini içen Şehitlerimizin adları yaşatılacaktır" sözleri ile paylaştı.

Bu sözler, vatan savunmasında canlarını feda eden kahraman şehitlerimize olan minnet ve saygının bir ifadesi olarak karşılık buldu.


Unutulmaması gereken bir gerçek var ki, Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, 12 Ocak 2024 tarihinde, teröristlerin bir üs bölgemize gerçekleştirmeye çalıştığı sızma girişimini engellemek isterken şehit düştü. Bu çatışmada Delen'in yanı sıra 9 kahraman askerimiz şehit olurken, ikisi ağır olmak üzere 6 askerimiz yaralanmışdı.

Şehidimizin adının, onun çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği sokak ile bütünleştirilmesi, mahalle sakinleri ve tüm Aksaray halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Bu gelişme, bir kez daha ulusumuzun şehitlerimize olan bağlılığını ve onurlu hatıralarını sonsuza dek yaşatma kararlılığını gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum