-

Instagram Takipçi Arttırma Taktikleri

Instagram Takipçi Arttırma Taktikleri
22 Ocak 2024 - 17:23

Instagram, en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir. Instagram kullanımı ülkemizde olduğu kadar dünyada da oldukça yaygındır. Oldukça kolay şekilde ve ücretsiz olarak üye olunabilen instagram, en çok paylaşım yapılan platformlardan biridir.

Sosyal medyadan para kazanmanın yaygınlaşmasıyla birlikte birçok kişi nasıl instagram fenomeni olacağını, nasıl para kazanacağını, bunun için neler yapması gerektiğini merak eder. Sosyal medyadan para kazanabilmenin ilk önceliklerinin ise takipçi sayısı olduğunu herkes bilir. Bu yüzden nasıl takipçilerini arttıracaklarını ve bunun beraberinde diğer etkileşimleri de arttırarak para kazanma yolunda ilk adımı atacaklarını merak ederler. Bazı yöntemleri uygulayarak instagram takipçilerini arttırmak mümkündür. Bu sayede beğeni, izlenme gibi önemli faktörlerin de artışı gözlenir. Bazı kişiler ise para kazanmak için değil, yalnızca tok takipçisi olan hesaba sahip olabilmek için takipçilerinin artmasını isterler. İşte instagram takipçilerini arttırma yöntemleri…
                            
  1. Amacınızı Belirleyin

Instagramda neden takipçi sayını arttırmak istediğinizi ve bu gerçekleştikten sonra ne yapacağınızı belirleyin. Sosyal medya fenomeni mi olmak istiyorsunuz, para kazanmak mı istiyorsunuz, marka ya da hizmet satışınızı mı yapmak istiyorsunuz? Eğer ticari bir amaç varsa buna göre gönderi ve profil oluşturmanız gerekir, amaç popülerite ve içerik üreticisi olmaksa buna göre uygun gönderi ve profil yaratmak gerekir. Bu yüzden öncelikle neden instagramda takipçi sayınızı arttırmak istediğinize karar verin.

 
  1. Yaratıcı Olun ve Dikkatleri Üzerinize Çekin

Bir kişinin sizi takip etmesi için ona sebep verin. Farklı gönderiler, dikkat çekici pozlar ya da şahane videolarla insanların sizi merak etmesini ve takip etmesini sağlayın. Bu giydiğiniz kıyafetlerle olabilir, başarılarınızla olabilir ya da yalnızca sohbetinizle olabilir. Gönderilerinizin farklılık içermesi de oldukça önemlidir. Başkalarının taklidi olan gönderiler dikkat çekmeyeceği gibi eleştirilerin de odağı olacaktır. İlginç fikirler kullanarak ya da farklı alanlarda görsel koyarak insanların dikkatlerini çekmeyi başarabilirsiniz. Burada önemli olan başka hesaplardan gördüğünüz fikirleri ilkmiş gibi paylaşmamanızdır, bu durumda taklitçilikle ve hatta hırsızlıkla suçlanabilirsiniz. Bu da sosyal medyada son derece yaygın olan linç yeme durumuna sebep olabilir.
 
  1. Hedef Kitlenizi Belirleyin ve Gaza Basın!

Bir sosyal medya platformunda takipçilerinizin ne kadar hızlı artacağı ve buna ek olarak gönderilerinizdeki etkileşimim ne kadar fazla olacağı hedef kitle – gönderi ilişkisini oluşturabilmektir. Hesabınızı ilk oluştururken ilk hedef kitlenizin kim olduğuna karar vermeniz gerekir. Bunu belirledikten sonra gönderilerinizin %85’inin bu kitleye hitap etmesi gerekir. Aksi takdirde mevcut takipçilerinizi de kaybedebilirsiniz. Buna ek olarak karmaşık bir hesap olması, kullanıcıların takip edip etmeyeceklerine karar vermelerini zorlaştırır. Örneğin yemek vidoları paylaşıyorsanız ve hesabınızın yemek yapmak isteyenlere yönelik olmasını istiyorsanız videolarınız ağırlıklı olarak yemek videoları olmalıdır. Ancak zamanla müzik videolarına yer verirseniz ve bunun sayısını arttırırsanız, sizi yemek videolarınız için takip edenler artık takipten çıkmaya başlarlar. Bu yüzden mutlaka ilk belirlediğiniz hedefte ilerlemeniz daha kısa sürede takipçi kazanmanızı sağlar.
 
  1. Etiketleri Kullanın, Keşfete Düşün

Instagram gönderilerinize etiket ekleyerek konuyla daha çok ilgili olan kelimeleri ekleyin. Böylece aynı etikete bakan kişiler gönderilerinizi görecektir. Bu da son derece fazla etkileşim ve izlenme getirir. Dolayısıyla takipçi sayılarınızda da artış yaşanır. Örneğin eklediğiniz video deniz ile ilgiliyse, #deniz, kum, güneş, #İzmir gibi etiketlemeler yapabilirsiniz. Zamanla fazla etkileşim alan bu videolarınız da daha sonra kişilerin keşfetlerine düşer. Bu da takipçi sayınızda artış yaratır.
 
  1. Diğer Hesaplarla İşbirliği ve Paylaşım Yapın

Popüler olan diğer hesaplarla ve kişilerle aranızda ilişki oluşturun. Böylece beraber gönderiler paylaşabilir, birbirinize takipçi yönlendirebilirsiniz. Bu da her iki tarafın karşılıklı avantaj elde etmesini sağlar. Eğlenceli videolar çekebilir, birlikte fotoğraf paylaşabilir ya da direkt birbirinizin fotoğrafını paylaşabilirsiniz. Böylece kısa sürede takipçileriniz artar. Özellikle bu hesaplar sizlerle aynı hedef kitleye sahipse oldukça ciddi avantaj sağlayacaktır. Aynı zamanda takipçi sayınızda artış yaşanmaya başlamasıyla zamanla markalarla da işbirliği yapma imkanı elde edebilirsiniz. Bu hem takipçi kazanmanızı sağlayacak hem de ek olarak gelir elde etme şansını da size sağlayacaktır.
 
  1. Çekilişleri İhmal Etmeyin

Instagram yaptığı çekilişler sayesinde binlerce takipçi kazanan hesaplar oldukça fazladır. Bunu kullanarak sizler de ciddi derece takipçi elde edebilir hatta beğeni kazanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ise yalnızca çekilişe söz konusu olan ürünü ya da hizmeti bulmak! Bu bir makyaj seti olabilir, tiyatro bileti olabilir, kitap olabilir, telefon olabilir. Çekilişe konu olan ürün ya da hizmetin pahalı ya da büyük olması önemli değil. Çekiliş yaparken şartlarınız ise çok basit, takip edilmek ve beğeni almak! Bu sayede hem takipçi sayınız hem de gönderi etkileşiminiz oldukça artacaktır. Bugün birçok popüler hesap hatta milyonlarca takipçisi olan hesaplar bile hala takipçilerini canlı tutmak ve onları da mutlu etmek için çekilişleri yapıyor. Siz de bunları

 
  1. SMM Panel Kullanın

Instagram kullanıcılarının birçoğu satın alma hizmetlerinden yararlanarak başlıyor. Eniyipanel.com gibi smm panelleri kullanarak hesabınızı geliştirmeniz mümkündür. Bu sayede diğer hesaplar daha çabuk sizi fark ediyor. Bu takipçi satın alma hizmetlerinde aynı zamanda isterseniz beğeni, izlenme sayısı gibi hizmetleri de alabiliyorsunuz. Yeni açılmış bir hesabın hemen takipçi elde etmesi biraz zaman alacaktır. Beklemeye vaktim yok, hızlı aksiyon almalıyım diyorsanız satın alma hizmetleri tam size göre. Bu sayede artmış takipçi sayılarınız sayesinde diğer hesaplar sizi fark edecek ve onlar da gönderilerinize bakarak sizi takip edeceklerdir. Aynı zamanda birçok başarılı firma, bu hizmetleri gerçek ve Türk hesaplardan verir. Bu da diğer kullanıcıların fark etmesini önler.


Instagram kullanıcıları takipçi sayılarını yalnızca fenomen olmak ve para kazanmak için arttırmak istemeyebilirler. Sadece kendi çevresinde popülerlik kazanmak için de takipçi elde etmek isteyenler olabilir. Bu kişiler de arkadaş çevrelerinden başlayarak sosyal çevrelerini arttırabilirler. Dolayısıyla bunları da takip ederek takipçi sayılarını arttırabilirler.
 

Instagramda Takipçi Kazanmak İçin Yapılmaması Gerekenler


Instagramda takipçi kazanmak için birçok başarılı yöntem varken, kimileri de yapılmaması gereken yöntemleri tercih edebilir. Bu elbette tasvip edilen bir durum değildir. İşte instagramda sırf takipçi arttırmak için yapılmaması gerekenler:
  • Aykırı ve tepki çekecek davranışlarda bulunmak
  • Normal hayatta skandala sebep olacak davranışlarda bulunmak
  • +18 içerikler paylaşarak bu şekilde takipçi elde etmeye çalışmak
  • Instagram topluluk kurallarına aykırı davranışlarda bulunmak
  • Toplumun hassas noktalarına sert ve eleştirel davranışlarda bulunmak
  • Başka hesap ya da kullanıcılara uygunsuz yorumlarda bulunmak
  • Başkasını taklit ederek onun fotoğraf ve gönderilerini kullanmak

Bu ve benzeri davranışları yaparak instagramda takipçi elde etmeye çalışmanın zor olacağının yanı sıra instagram için de aykırı davranışlar olacağı için tüm hesapların kapanmasına sebep olabilir. Aynı zamanda işin daha ileri seviyeye gitmesi mahkemelik durumlara bile sebep olabilir. Bu yüzden bu davranışlardan uzak durarak yalnızca doğal ve göze batmayan yöntemlerle takipçi elde etmeye çalışmak hem de yanlış gönderiler paylaşmak takipçi kaybetmeye de sebep olacaktır.

Instagramda takipçi kazanmak isteyen birçok yeni kullanıcı ve mevcut kullanıcılar, bazı ufak detaylara dikkat ederek ve belirli yöntemleri düzenli ve doğru zamanlarda uygulayarak kısa sürede takipçi sayılarını arttırabilirler. Bu sayede hem uzun ömürlü ve başarılı instagram hesapları olur hem de kendilerini artık tanıyan insan sayısı artmış olur. Birçok kişi instagramda takipçinin doğal yolla arttırılmasının, eğer ünlü değilseniz, çok zor olacağını düşünebilir. Ancak bu doğru değildir. Eğer gerçekten başarılı ve biraz da sabırlıysanız, zamanla düşündüğünüzden de fazla takipçiye sahip olabilirsiniz.

Dünyada en çok üyeye sahip olan ve en çok kullanılan sosyal medya olan instagramda, herkes istediği takipçi sayısına ulaşabilir. Bunun için belirli yöntemleri uygulamalı ve en önemlisi de sabırlı olmalarıdır. Eğer çok kısa sürede aşırı takipçi gibi amaçlarınız varsa bu pek makul olmayabilir. Bu yüzden sabırla ve içerik kalitesini her seferinde arttırarak başarıya ulaşabilirsiniz. Instagram takipçi sayınızı arttırmak için sizinle aynı yoldan geçmiş ve şimdi daha çok takipçiye sahip olarak istediği amaca ulaşan hesaplardan da destek ve öneriler alabilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum