-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


CEMAATLER EĞİTİMDEN ELERİNİ ÇEKMEL

05 Aralık 2016 - 16:20

Yazımın başında belirtmek isterim ki, peşinen söyleyim ben dobra dobra yazmam nedeni ile bazı yazılarımdan bazı kişiler işine gelmediği için rahatsız olup güya kendilerine göre bana tavır almaya çalışır. Bu yazımdan sonrada bana tavır alıp arkamdan dedikodumu yapacaklarını biliyorum. Bundan dolayı bunu peşinen yazmak istedim. Ama hiçbir tavrın ve küsmenin gerçekleri yazmamıza engeli yok. Ama şunu unutmasınlar ki, yazılarımdan dolayı memnuniyetini belirten birçok okurum bana bizzat memnuiyetlerini belirtiyorlar.

      Biliyorsunuz geçen hafta içi Adana Aladağ da bir öğrenci yurdunda yangın çıktı ve körpecik çocuklarımız yanarak hayatlarını yitirdiler. Masum olmaları ve yangında vefat etmeleri nedeniyle onlar Rabbim nezdinde şehit mertebesine eriştiler.

      Yüce rabbimin takdiri olmasına rağmen, ancak tedbiri elden bırakmak lazım. Tedbir alınmış olsa idi belki bu çocuklar geleceğimizin teminatı insanlar olacaktı. Ben aslında orta öğretim seviyesindeki çocukların yurtlarda kalmasına kesinlikle karşıyım.

      Artık ülkemiz her yönüyle gelişmiş ve eğitim sistemimiz fevkalade hale gelmiştir. Taşımalı servisler tahsis edilmişken, her bölgede orta öğretim okulları varken bu yaştaki çocukların yurtta kalmaları doğru değil. Bu çocuklar anne çocukları evlerinde kalmalı.

      Yangın çıkan yurdun bir cemaat yurdu olduğunu kamuoyu da biliniyor. Hele bu malzeme malum medyanın ağzına düştü ise kıyamet kopmuş demek. Böyle bir yangın herhangi bir okulda da olabilirdi. İlle de cemaat yurdunda olması şart değil.

       Şimdi gelelim şu cemaat meselesine, cemaatlerin amacı nedir Allah aşkına. Milletin ve insanların dini inanç ve maneviyatına yardımcı olmak değimlidir? Elbette cemaatlerin amacı Kuran, Sünnet ve icma ümmet üzerine insanlara yardımcı olmaktır.

      Bunu yaparken cemaatlerin kapısı herkese açık olmalı ver insanlar buralardan yararlanmalı. Mesele dini inanç ise kapılar herkese açık olmalı. Kapıları kapatıp, belli şahıs ve zümrelere hizmet ediyorsa ben buradan endişe eder şüphe duyarım.

       İnsanlara Kuran ve Sünnet anlatıyorsan neden kapıları herkese açmıyor kapatıyorsun? Burada kapılarını herkese açan cemaatlere sözüm yok. Ama kapıları kapatıp Kuran ve Sünnetin dışında bir ideoloji düşüncesi anlatıp konuşuyorsan elbette kapıları kapatırsın.

       İşi Kuran ve Sünnet anlatmak olan cemaatlerin devletin yaptığı maarif eğitim sistemi ile ilgilenmek onların işimi? Maarif sitemine giden öğrenciler için yurt açıp barındırmak cemaatlerin işimi? Kardeşim bunu zaten devlet yapıyor senin bu işlerle işin ne?

      Bunu Fetö terör örgütü 40 yıldır yapıyor. Neden yaptılar, bu okulları koz olarak kullanıp çocukların beyinlerini yıkayarak bir gün geldi devlete baş kaldırdılar. Dini cemaatin kendi amacı dışında maarif sisteminin eğitim işleri ile ilgileniyorsa ben onlara şüphe ile bakarım.

       Cemaatler asıl görevlerini yapsınlar, devletin okullarından ellerini çeksinler. Ali Cengiz oyunu oynayarak farklı isim ve dernek adı altında çocukları oryaya toplayıp beyinlerini yıkamasınlar. Dün maarif sisteminin okullarına karşı çıkanlar bile bugün bu işle uğraşıyorlar.

       Eğer maarif sistemin öğrencilerini barındırmak istiyorsan şahıs olarak açarsın okulunu yurdunu ticaretini yaparsın yurdunu ya da okulunu para kazanırsın. Böyle oyunlarla okul ve yurt açıp çocukların beynini belli bir düşünce etrafında yıkamazsın.

      Ben maarif sisteminin okulları ile ilgilenip öğrenci evleri ve yurtları gibi işlerle uğraşanların hepsinden endişe ediyorum. Devletimiz istihbaratı bunları iyi araştırıp gerekli izni vermemeliler. Gelecekte bir Fetö terör örgütünün benzeri neden buralardan çıkmasın.

      Bu işlerle uğraşanların hepsinin bir amacı var, güçlendiğinde ilk iş devleti ele geçirmek. Bunun arkasında hiçbir şekilde başka bir şey anlamam. Bende bir vakıf başkanıyım. Ne bir siyasi partiye nede kamuoyuna hava atıp güç gösterisi için hiçbir zaman vakfımı kullanmadım. Çok insanda benim vakıf Başkanı olduğumu bile bilmez.

       Cemaat cemaatçiliğini yaparak Kuran ve Sünnet tebliği yapacak. Devlette çocuklarımızı okullarında geleceğe hazırlayacak. Cemaatler ise maarif sistemden elini çekecekler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum