-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


İki genel başkandan anlamlı konferans

08 Aralık 2016 - 08:58

Çarşamba günü kültür merkezinde ülke gündemi ile ilgili Eğitim Bir Sen ve İHH Genel Başkanlarının verdiği konferansa katıldım. Konferans ülkemizde yaşanan gerçekleri ortaya sermesi bakımından çok önemli idi. Gösterilen slâyt gösterilerini izlerken çok müteessir oldum. Müslümanların yaşadığı çile işkenceleri görünce üzüntüm bir kat daha artmış oldu. Aynı oyunların ülkemiz üzerinde oynandığını ve hala bu oyunların etkisinin bitmediğini bilmemiz açısından çok önemliydi.

       Konferansa Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım katıldılar. Programa Aksaray valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, rektör Yusuf Şahin, bazı sivil toplum kuruluşları başkanları, idareciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

       Salonun tıklım tıklım dolu olduğu konferans öncesi İHH Aksaray Şube Başkanı Önder Özkan, Eğitim Bir Sen Başkanı Murat Günaydın, Aksaray valisi Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı birer selamlama konuşması yaptılar.

      Daha sonra kürsüye gelen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım konuştu. Ben zaman zaman dinlemek istediğim Yıldırımı nihayet Çarşamba günü dinlemiş oldum. 15 Temmuzda tankların önüne geçip üstüne çıkan bu kahramanı dinlemekten çok keyif aldım.

      Yıldırımın medyadan izlediğimiz kadarı ile hem ülkemizde hem komşu ülkelerdeki garip gurabaya yaptıkları yardımlardan tanımayan yoktur. Filistin’de, Suriye’de, Yemende ve birçok ülkedeki Müslümanların yardımına koşan bir başkan olarak tanınmaktadır.

      Yaptığı konuşmada çok önemli izlenimler ve Müslümanlar üzerinde oynana oyunları anlattı. “ Kudüs ve Mescidi Aksa kimde ise dünyayı o yönetiyor. Kudüs Osmanlının elinden Yahudi’nin eline geçince bakın dünyada neler oluyor. Kudüs Yahudilerin elinden kurtulması lazım.

      Kızları ve kadınları toplayıp erkelerle karıştırıp birbirleri ile bir araya getiriyorlar. Mesele islamı bozmak ve İslam coğrafyasını değiştirmek. Ülkemizde oynana oyunlarda diğer ülkeler gibi bizi de bozup değiştirmek istiyorlar.

      Şöyle bir bakın ölenler hep Müslümanlar, öldürenler haçlılar. İç savaş olan Müslüman ülkelere şöyle bir bakın ölenler hep Müslümanlar öldürenler hep haçlılar.

      Mavi marmarada üzerimize açılan ateşi görünce aklıma Filistin ve diğer Müslüman ülkeler geldi. Bunun için direndik ve tankların önüne kendimizi atıp tankları teslim alıp polislere teslim ettik. Mavi marmaradan haber aldık İstanbul Büyükşehir Belediyesi işgal ediliyor, hemen oraya koştuk. Anladık ki tüm Türkiye mavi Marmara.

       15 Temmuz atlatıldı ama hala tehlike atlatılmış değil. Hiçbir zaman uyumamalıyız, uyanık durmalıyız. Suriyeli bir hanım bir gün bana geldi kıyametin kopmasını istiyorum dedi. Çok üzücü çocuklarını ve yakınlarını kıyametin kopmasına teslim etmek isteyen bir Müslüman Hanım. Bakın müslümanın haline ne duruma gelmişiz?” dedi.

      Daha sonra kürsüye Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın geldi. Yalçın konuşmasında Eğitim Bir Senin doğuşunun niçin gerekli olduğunu anlattı.

       Ardından darbeler ve 28 Şubat sürecini anlatarak bizi o günlere götürdü. Yeni nesil o günleri bilmezler, anlatsak onlara hikâye gibi gelecek. Gerçektende meclisin saf dışı kaldığı ordunun ve belli kesimin hakim olduğu bir dönem yaşadık. Nerede ise Müslümanlar camiye namaz kılmaya gitmeye korkar olmuştu.

      Evet, 15 Temmuzun etkisi geçmedi, bakın gizli komitelerle nasıl elbirliği yapıyorlar. Bize dost görünen ülkeler nasılda hemen kıvırttı. Yok, içeriye adam alınıyormuş, yok gazeteci alınıyormuş gibi yaygaraya birde HDP milletvekilleri girince iyice çılgına döndüler.

       Hani bize dostlardılar, hani bizle beraberdiler. Şimdi gördünüz mü adamların iç yüzlerini. Hemen ekonomiyle bizi çökertmeye başladılar. Ama bu millet Dolara dur diyerek bu badireyi de atlatacaktır. Bizim bizden başka dostumuz yok.

YORUMLAR

  • 0 Yorum