-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Köyler sorunsuz

23 Kasım 2016 - 10:48

Salı günü Sayın valimiz Aykut Pekmez başkanlığındaki Köydes programına katıldım. Merkeze bağlı bütün köy muhtarlarımız toplantıya katılmıştı. Toplantıyı hemen hemen sonuna kadar izleme imkanı buldum. Sonuç olarak edindiğim intiba ise köylerimizin hemen hemen hepsinin sorunsuz olduğunu görme imkanı buldum. Sonra düşündüm 15 sene önce muhtarları dinlese idim bir dokunup bin ah işitirdik. Ufak tefek sorunlar elbette olacak. Ama genel olarak köylerimizin tüm ihtiyaç ve sorunları bitmiş vaziyette.

       Toplantıya il genel meclis üyeleri, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı. Sayın Vali Aykut Pekmez kısa bir konuşma yaparak ilk defa muhtarlarla birlikte olduğunu söyleyerek çok konuşma yerine sizleri dinlemek istiyorum diyerek onlara söz verdi.

      Muhtarların genel olarak çoğunluğu kendilerini tanıttıktan sonra köylerinin ihtiyaçlarının olmadığını söyleyerek yetkililere teşekkür ettiler. Bazı köy muhtarları ise genel sorunların dışında ufak tefek ihtiyaçlarından bahsettiler.

      Burada en dikkatimi çeken konu ise muhtarların daire müdürlerinin kendilerine davranışları idi. Yani daire müdürleri kendileri ile ilgilenmediklerini, sıradan bir kişi gibi karşıladıklarını Sayın Pekmeze şikayet ettiler.

       Muhtarlarımızdan birisinin bu şikayetini ilettiğinde nerede ise bütün muhtarlar bu şikayeti alkışlarla desteklediler.

       Bende bürokrasiden gelen bir gazeteci olmam nedeniyle şunu anladım. Daire müdürlerimiz köylerin devleti temsil eden seçilmişlerine yeterli ilgi göstermedikleri idi. Aslında devletimizin şefkat kolları ve nazik davranışları bu seçilmişlerimizden esirgenmemeli.

       Onlara güler yüz tatlı dil göstermeleri halinde en güzel ağırlama olacaktır. Bunlar yapılsa zaten muhtarlar daire müdürlerimizden yeterince memnun olup mutlu olurlar. Devletin şefkat elleri onlara uzanmalı ve kucaklanmalı. Bunlar yapılsa hiçbir diyalog eksikliği kalmaz.

      Burada il genel Melis üyeleri muhtarlarımıza yeterli hizmet ve ilgi gösterdikleri burada görüldü. En çok dikkatimi çeken husus ise İl genel meclis üyesi Sayın Mahmut Aktürk dostumun köylerin sorunlarını tek tek bilmesi idi.

       Muhtarlarda gelen hizmet ve taleplerinde hep Mahmut Aktürk kardeşimizi göstermeleri bunu göstermektedir. Ben Mahmut Beyin bu konuda bir uzman ve çalışkan meclis üyesi olduğunu biliyordum, burada daha yakinen gördüm.

      Bu şu demek muhtarlar istedikleri zaman ve saatte Mahmut beyi arayıp istek ve taleplerini ilettikleri görüldü. Elbette diğer meclis üyeleri de vatandaşla ilgileniyordur ama Mahmut Beyi biraz örnek alırlarsa sevinirim.

       Muhtarlar her ne kadar daire müdürlerinin ilgisizliğinden şikayet etsede, daire müdürleri muhtarların tüm taleplerini tek tek not aldılar. Sayın valimiz muhtarları dikkatlice dinleyerek herkese hoşgörü gösterdi.

     Vali Beyin bu hoşgörü ve onlara kısıtlama getirmemesi ise takdire şayandı. Yapılan talep ve istekler imkanlar ölçüsün de yerine getirileceğini kendilerine iletti. Vali Beyin gösterdiği ilgi ve alaka kendilerini mutlu etmiştir.

      Burada gördüm ki artık köyler modern hale gelmiş ve tüm ihtiyaçları giderilmiş. Yani köyler artık şehir hüviyetine büründüğü muhtarların teşekkürlerinden anlaşılmıştır.

      Bu teşekkür ve hizmetlere yapılan alkış on yıl önce olsaydı birçok tepkiye neden olurdu.

      Burada gördüğüm bir başka konu ise düşen Beldelerin belde iken yeterli hizmet almadıkları idi. Şunu demek içimden geldi. Keşke bu beldeler daha önce köy olsaydı da daha çok hizmet almış olurdu.

      Kısacası bu tür toplantılar zaman zaman yapılarak karşılıklı istişare ile daha çok hizmete vesile olur. En azından her muhtarla görüşüp dinleme durumu ortaya çıkar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum