-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Yazgı’dan personele jest

07 Aralık 2016 - 12:21

06.12.2016 Salı akşamı Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı Belediyede çalışan tüm personele Grand Altuntaş otelde bir yemek vererek moral verdi. Bende bir gazeteci değilde eski bir personel olarak yemeği bir kenardan izledim. Aslında bu bir aile birlikteliği idi. Bunu yazmak ve yorum yapmak istemiyordum. Ancak bin civarındaki personelin tamamının iştirak ettiği yemekteki o güzelim manzarayı görünce eski bir Belediyeci olarak inanın içimi çekmeden edemedim. Daha sonra bu güzelliği sizlerle paylaşmaya karar verdim.

      Ben Aksaray Belediyesinde 5 Başkanla çalıştım. Başkanların hepsi ile daire müdürlüğü yaptım. Ancak ilk defa Belediye personellerinin bir araya geldiğini görünce içimi çekerek gıpta ile onların neşe ve mutluluğunu izledim.

      Genel olarak Başkanlar hep daire müdürleri ile bir araya gelip onlara farklı zamanlarda yemek verirler. Diğer personeller ise sıradan görünüp bırakın yemeğe çağrılmayı Başkanla görüşme imkanı bile bulamazdı. Daire müdürleri Başkanla konuşurken içleri titrerdi.

      Bin kişilik yemek salonu hazırlanmış, personel salonu tıklım tıklım doldurmuştu. İlk olarak personele 2,5 yılda yapılanlar bir slayt gösterisi ile izletildi. Slayt gösterisi 55 dakikayı buldu ve personel dikkatlice izledi.

       Bende bu çalışmaların anlatıldığı bu slaydı izledim. Bir gazeteci olarak unuttuğumuz ve görmediğimiz hizmet ve projeleri görme imkanı buldum.

       Bazen sokakta karşılaştığım bazı art niyetliler oluyor, Yazgı ne yaptı diyerek. Ben olsam bunları birer VCD ile çoğaltır herkese dağıtırım. Ayrıca herkesin nerede olursa olsun cebinden takip ettiği internet aracını kullanarak herkese izletirim.

      O kadar çok iş yapılmış ki, bir saate yakın sürede inanın kafamda hepsini tutmakta zorlandım. Hele yeni projeleri seyretmek bana ayrı bir keyif verdi. Aynı gün sanayide idim artık sanayi kalkmaz diyenlerin aksine Yazgı konuşmasında bir ay sonra talepleri alarak sanayi projesine başlıyoruz demesine çok sevindim.

      Hizmetlerini izlediğim filmdeki çalışma ve projeleri anlatsam sayfalar dolusu yazmam gerekir. Ben zaten ara sıra bu hizmet ve projeleri yazıyorum.

      Slayt gösterisi sonrası Sayın Yazgı kürsüye gelerek personeli onura eden bir konuşma yaptı. “ şu izlediğiniz hizmetler sizin eseriniz, sizlerin sayesinde bunları yaptık. Ben yok biz varız bu işleri bu şekilde sahiplenin. Bir gecelik yolları sizlerin çalışması ile elde ederek halkın huzuruna çıktık. Aynı şevk ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerle her zaman görüşme imkanımız olmuyor. Bu vesile ile olsun bir araya gelmek istedim” dedi.

       Bu sözler ve kucaklamalar çalışanları şevkini artırdığı gibi iş gücünü artırır. Sizi seviyorum biz bir aileyiz sözüne salon alkışla karşılık verdi. Baskı yerine sevgi ve şefkatle memur ve işçiye yaklaşmak onların şevkini artırır.

      Biz geçmişte işçisine memuruna lan diye hitap eden Başkanlarda gördük. Onlara bey beyefendi diyen Başkanı bu personel nasıl sevmesin. Güler yüzü ve tatlı dili ile personelini mest eden Başkanı sık sık alkışladılar.

      Yemek sonrası tüm birimlerdeki personelle hatıra resmi çektiren Yazgı eline mikrofonu alarak her birimi onure eden sözler söyledi. Onlarla kucaklaşıp tokalaşarak hatırlarını sorarak kırdıklarım varsa kusura bakmasın diye onları motive etti.

      Çıkışta benim dönemimden kalma personellerle görüştüm. Hepsi mutlu ve sevinçli idi. Hepsi Başkanlarından memnundu onu seviyorlardı.

      Böyle bir tabloyu ilk defa görmek beni mutlu etti. Neden geçmişte böyle bir tablo oluşturulmadı diye içimi çekmeden de edemedim.

      Umarım bu manzarayı Sayın Yazgı her yıl sezon sonu tekrarlar. İlk defa görüp yaşadığım bir kaynaşmayı gerçekleştiren Yazgıyı tebrik ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum