-

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI ALTINSOY, "AKSARAY TÜRKİYE YÜZYILI'NA HAZIR"

2022 yılını değerlendiren AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray teşkilatının Türkiye Yüzyılı’na hazır olduğunu kaydetti.

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI ALTINSOY, "AKSARAY TÜRKİYE YÜZYILI'NA HAZIR"
02 Ocak 2023 - 12:04
Türkiye’nin her geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da atılımdan atılıma koştuğunu belirten Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Ülke olarak acı, tatlı birçok olayın yaşandığı yoğun bir yıl geçirdik. 2022 yılı özellikle pandeminin etkilerinin azaldığı, normalleştiğimiz, eski günlere döndüğümüz bir yıl oldu. Türkiye atılımdan atılıma koştu. 2022 yılı tarihi işlere imza attığımız bir yıl oldu. Ülkemizin birçok bazı bölgelerinde petrol ve gaz keşiflerimiz oldu. Bu bizim ve çocuklarımız için çok büyük kazanım oldu. Bunu seçim vaadi olarak değerlendirenler oldu ama AK Parti Hükümetleri hiçbir zaman boş vaatler üzerinden vatandaşına söz söylememiştir. Ülkemiz için, gelecek nesillerimiz için durmak yok, yola devam diyoruz.”

Ülke genelinde çok fazla gelişme olduğunu belirten İl Başkanı Altınsoy, “Ülke genelinde çok güzel gelişmeler oldu. Türkiye 2022 yılında çok önemli atılımlara imza attı. 2022’de dünya ciddi ekonomik problemler yaşamasına rağmen Türkiye hem yatırımlarına devam etti, hem de enerjide yeni keşifler yaptı, bununla birlikte toplumun her kesimine destek olarak çarkların dönmesini sağladı” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yılın son günü sosyal medya hesabında 2022’de yapılan icraatları gün boyu paylaştığını ancak özetine bile 24 saatin yetmediğine dikkat çeken Altınsoy, “Bu icraatların başında elbetteki 60 yıllık bir hayali gerçeğe dönüştürdüğümüz ilk elektrikli otomobilimiz TOGG var. İlk yerli tasarım lokomotif motorumuz var. Karadeniz’de 58 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz rezervinin keşfiyle toplam rezervimizi 710 milyar metreküpe yükseltmemiz var. Terörden arındırılan Şırnak Gabar Dağı’nda tam 150 milyon varil petrol keşfimiz var. Saymakla bitmeyen yüzlerce eserlerin başını çeken mega projeler 1915 Çanakkale Köprüsü ile Türkiye’de 1’inci, dünyada 5’inci olan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’miz var.”
       

     Türkiye Yüzyılı’nın adeta altyapısı oluşturulan 2022 yılında, Cumhurbaşkanımızın 23 ayrı şehirde 189 milyar TL’lik toplu açılış törenleri gerçekleştirdiğini aktaran Altınsoy, “Bunların içinde hidroelektrik santralleri, metro ve tramvay hatları, havaalanları, hastaneler, bölünmüş yollar bulunuyor. Dünyada yaşanan enerji ve hayat pahalılığı gibi sıkıntılar karşısında vatandaşımız, esnafımız, çiftçimiz, çalışanımız, öğrencimiz, sanayicimiz yalnız bırakılmadı.”

Çiftçilerimize 40 milyar TL destekte tüm zamanların bitkisel üretim rekoru kırıldığını hatırlatan Altınsoy, “26,8 milyar dolar tarım ürünü ihracatı gerçekleşti. Tamamlanan su yatırımları sayesinde 105 bin 293 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı. 62 baraj, 19 gölet ve bent ile 10 hidroelektrik santral inşa edildi. 610 farklı türde, 257 milyon adet fidan üretildi. Esnaf ve sanatkâra 72,3 milyar TL kredi sağlandı. Sosyal yardımların hem etkinliği arttı, hem de yelpazesi genişledi. Toplam 82 milyar TL sosyal yardım yapıldı. Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı ile 544 bini aşkın haneye 402 milyon TL destek sağlandı. Savunma sanayiinde ihracat 4 milyar Dolara çıktı, bunlar arasında ilk tank ihracatı yapıldı. Akıncı TİHA sözleşmesi imzalandı. İlk istihbarat gemisi TCG Ufuk hizmete alındı. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Turizmde 51,5 milyonu aşkın ziyaretçi ve 46 milyar dolar gelir ile rekor kırıldı. Bütün bunların içinde Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla müjde bekleyen 2 milyon 250 EYT mağduru isteklerine kavuşmuş oldu. Asgari ücret Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olan 8 bin 506 TL’ye yükseltildi. Türkiye yalnızca sınırları içinde değil, dünyaya da iyilik ve barış taşıdı, bunların içinde Rusya-Ukrayna savaşında Tahıl Koridoru’nun açılmasında önemli rol oynadı.”
Teşkilat çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Altınsoy, “Türkiye tarihi bir dönüm noktasında. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını tamamlayıp, 2. yüzyılına adım atıyoruz.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizle bir ve beraber olarak bu yüzyılı Türkiye Yüzyılı olarak inşa etmeye hazırız. Bunun altyapısını 100 yıllık eser ve hizmeti sığdırdığımız son 20 yılda hazırladık. Türkiye için 2023 seçimleri bu yüzden çok önemli. Aksaray teşkilatı ana kademe, kadın ve gençlik kollarıyla danışma meclisleri, sandık kurul üyeleri atamaları, mahalle yönetimleri atamaları, siyaset akademisi programlarıyla bu seçime hazırlanmıştır. Aksaray, 2023 seçimlerine hazırdır.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum