-

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 76 . YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Aksaray Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle anıldı.

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 76 . YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
10 Kasım 2014 - 14:15
Aksaray Valisi Şeref Ataklı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nınAtatürk anıtına çelenk koyması ile başlayan anma töreni Atatürk’ün hayata gözlerini kapadığı saat olan 9:05’de sirenlerin çalması ile 2 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Anma programın ikinci bölümü Belediye Tiyatro Salonunda devam etti. Programda Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Kara ‘Lider Atatürk ’konulu bir konuşma yaptı.

Kara konuşmasında Atatürk’ün geleceğe yönelik net ön görüleri ve olayları doğru değerlendirmesinin en önemli liderlik özelliği olduğunu söyledi.

Atatürk’ün birçok liderlik vasfına sahip olduğunu belirten Kara, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ile bugün Türk Milletinin üzerinde uzlaştığı ve benimsediği ortak manevi değerdir. Bu gün O’nun asla ümitsizliğe düşmeyen kararlı yapısına, başarmaya olan sarsılmaz inancına, bu milletin bir ferdi olmaktan duyduğu yüksek onur duygusuna ve ölçülmez vatan sevgisi anlayışına toplum olarak ihtiyacımız var.’dedi.

Atatürk ve 10 Kasım ile ilgili şiirlerin okunduğu programda Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve Gençlerin Ataya Cevabınıokudular. Anma programı Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin Atatürk’ün sevdiği türkü ve Şarıkları beraber ve solo seslendirmeleri ile sona erdi.

Düzenlenen programa Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aylin Kızıldere Yalçınkaya, İdare Mahkemesi Başkanı Dinçer Yılmaz, Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Şahin Bayhan, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Uçar, Baro Başkanı Levent Bozkurt, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum temsilcileri, askerler, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum