-

Kama teker nedir?

Kama teker nedir?
01 Eylül 2023 - 15:46
Kama teker ev dekorasyon ürünlerinde ve iş araç gereçlerinde günlük hayatı kolaylaştırmak, hareket kolaylığını sağlamak amacıyla üretilen bir üründür. Kama Teker Türkiye’de kurulan Kama Pres Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin markasına ait bir üründür ve 1967 yılından beri üretim sağlamaktadır.
Tekerleklerin kullanım alanları ve amaçları oldukça geniştir. Malzeme ve yük taşıma araç ve gereçlerinde, mobilya ve dekorasyon ürünlerinde, hastane ve sağlık sektöründe kullanımı mevcuttur. Araç ve gereçlerin kolay taşınabilmesini, hareketliliğin basitleşmesini, kullanılan ortamdaki konforu sağlar. Kama teker, farklı boyut, çap,  genişlik, malzeme türü, yataklama, yapı  ve bağlantı tipi seçenekleriyle çeşitli teker modelleri sunmaktadır.
 

Polipropilen Tekerlek Nedir?


Özellikle endüstriyel alanda kullanılan, gücü ve sağlamlığı ile ön plana çıkan bir tekerlek modelidir. Yüksek taşıma kapasitesine sahiptir. Özellikle endüstriyel makinelerde tercih edilir. Siyah plastik malzemeden üretilir ve maliyeti düşüktür, oldukça ekonomiktir. Aşınma direnci düşüktür. Çapları 28 mm ile 200 mm arasında değişir.
 

Kauçuk Tekerlek Nedir?


Kauçuk tekerlek, kauçuk kaplı bir jant üzerine monte edilmiş tekerlek modelidir. Darbelere karşı dayanıklı ve kuvvetli bir tekerlektir.  20°C ile +60°C arası sıcaklıkta kullanılabilirler. Çok sayıda kimyasal maddeye ve fiziksel güce karşı dayanıklıdırlar. Titreşim absorbe etme özelliğinin yüksek olması sayesinde sessiz bir hareket koordinasyonu sağlar ve zeminleri koruma özelliği vardır ve bu özellikleriyle dikkat çeker. Çapları 80 mm ile 300 mm arasında değişim göstermektedir.

 

Kama Tekerlek seçerken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?


Kama tekerlek seçerken taşıma kapasitesi, yataklama tipi, bağlantı tipi, hareket tipine dikkat etmeniz gerekmektedir. Taşıyacağınız yükün miktarın maximum seviyesini belirlenlenmesi tekerleğin çapına, genişliğine, malzemesine ve yataklamasına bağlıdır. Her faktör birbiri ile iç içedir. Yataklama tipi dönme hareketini sağlayan mekanizma sistemidir. Dönüş hızı, ses seviyesi ve bakım yapma ihtiyacını etkiler.
 

Kama Tekerinin Avantajları Nelerdir?


Kama Tekerleri, kullanıcılarına pek çok avantaj ve olanağa sahiptir.. Dayanıklı, güçlü ve uzun ömürlü malzemelerden üretilen tekerlekler, uzun süreli kullanım sağlayarak ekonomik bir seçenek sunar. Ayrıca, sağlam, güçlü ve kullanışlı yapıları sayesinde ağır yükleri bile basit bir şekilde taşıyabilirler. Tekerleklerin sessiz ve pürüzsüz hareket mekanizmasına sahip olması, kullanıcıların günlük hayatlarında konforlu bir deneyim sunar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum