-

AKSARAY ÜNİVERSİTESİNDE AŞURE GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Aksaray Üniversitesi’nde Aşure Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. ASÜ Gençlik, Aktüalite ve Sosyal Yardımlaşma Topluluğu, Aksaray Üniversitesi Aksa Gençlik Topluluğu ve Aksaray Belediyesi, kampüste öğrencilere aşure ikram etti.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİNDE AŞURE GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
04 Kasım 2014 - 13:45
İlk olarak sabah saatlerinde Sosyal Tesis önünde stant kuran ASÜ Gençlik, Aktüalite ve Sosyal Yardımlaşma Topluluğu, aşure ikramında bulundu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar da standı ziyaret etti ve topluluk mensubu öğrencileri etkinlikten dolayı kutladı. Öğleden sonra ise Aksaray Üniversitesi Aksa Gençlik Topluluğu, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda “Kerbela Olayı ve Aşure” konu bir konferans düzenledi. Topluluk Başkanı Ahmet Dikmen’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, Muharrem Ayının Müslümanlar ve İslam Âlemi için son derece önemli bir ay olduğunu, bu ayın 10’uncu günü olan Aşure Günü’nde pek çok olayın meydana geldiğinin rivayet edildiğini söyledi. Muharrem Ayının ve Kerbela olayının önemini iyi bilmek ve idrak etmek gerektiğinden söz eden Rektör Acar, “Kerbela’da Hazreti Hüseyin, 72 arkadaşı ile beraber Yezit’in ordusu tarafından katledilmiştir. Aslında Hazreti Hüseyin, Kerbela’ya giderken başına ne geleceğini tahmin ediyordu. Ama eğer Hazreti Hüseyin o gün her şeye rağmen haksızlığa ve zulme isyan bayrağını açmamış, o cesareti göstermemiş olsaydı; ondan sonra gelen nesiller haksızlığa, adaletsizliğe, zulme karşı cesareti nereden bulurdu? Bütün zorluklara rağmen haksızlıklar karşısında, zulümler karşısında susmamak ve adalet için mücadele etmek; bunun için zorluğu, fedakârlığı ve riski göze almak durumundayız” dedi.

- Aşure Günü’nde Önemli Olaylar Meydana Gelmiştir -

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem’in 10’uncu gününe Aşure dendiğini söyleyen İlahiyatçı Nezir Tunç ise konuşmasında, “Aşure Hazreti Âdem’in tövbesinin kabul edildiği, Hazreti Musa’nın İsrailoğulları’nı Firavun’un zulmünden kurtardığı, Hazreti Nuh’un gemisinin Cudi Dağı’na indirildiği gündür” dedi. Etkinlikte Bilal Göregen, ilahiler ve ezgiler seslendirdi. Akşam saatlerinde ise Aksaray Belediyesi, Aksaray Cemaleddin Aksaray-i Kız Öğrenci Yurdu’nda aşure ikramında bulundu. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı düzenlenen etkinliğe katıldı ve öğrencilere bizzat aşure dağıttı. Etkinliğin son bölümünde Rektör Acar ve Belediye Başkanı Yazgı öğrencileri dinledi, yapılan çalışmalara dair önerilerini aldı.

Gün içerisinde düzenlenen üç farklı etkinlikte, toplam 3 bin 500 kişiye aşure dağıtıldığı öğrenildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum