-

CHP İL BAŞKANI KOÇAK 'SÜLEYMAN SOYLU CHP ZAFERİNİ MÜJDELEDİ'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ramazan Koçak Yaptığı açıklamada...

CHP İL BAŞKANI KOÇAK 'SÜLEYMAN SOYLU CHP ZAFERİNİ MÜJDELEDİ'
25 Mart 2019 - 13:15
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ramazan Koçak Yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "İç İşleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu 24 Mart Pazar günü Aksaray’da gerçekleştirdiği mitingde partimiz hakkında asılsız ve mesnetsiz iddialarda bulunmuş, Aksaray’a verecek tek bir vaatleri dahi kalmadığından en iyi bildikleri yola başvurarak, kaybetme telaşı içerisinde, kendisine yalan ve iftira üzerine kurulu bir siyasi propaganda yöntemini seçmiştir. Sn. Bakanın hal ve hareketlerini, gerginliğini ve söylemlerini incelediğimizde ülke genelinde anket sonuçlarının Cumhuriyet Halk Partisi’ni gösterdiğini çok net bir biçimde görüyoruz.

            Sn. Süleyman Soylu için özetle yerel yönetimlerin ne olduğuna kısaca değinip asıl konuya geçmek istiyorum. Yerel yönetimler, kamu hizmetlerini vatandaşa en yakın, en doğru, en ekonomik, en adil şekilde ulaştırma görevi görürler. Ayrıca yerel yönetimlerin seçimle iş başına gelmesi de demokrasinin varlığı ve sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır.

            Konuşması boyunca Aksaray’a, Aksaraylıya, Aksaray’ın sorunlarına, söz verip de yapmadıkları hizmetlere hiç değinmeyen Sn. Bakan Yerel Seçimler ile hizmet arasında ki bağı koparıp; terör ile bağlantılamaya çalışmıştır ancak Sn. Bakan’a hatırlatmak isterim ki 31 Mart günü sandık Pensilvanya’da veyahut Kandil’de kurulmayacak, sandık milletimizin önünde olacak ve sandıkta tecelli edecek iradeye elbette ki hepimiz saygı duyacağız, duymalıyız. 

         Sn. Soylu konuşmasında terör örgütleri ile partimizi yan yana göstererek, kazandığımız Büyükşehir Belediyeleri üzerinden terör örgütlerini finanse edeceğimizi söyleyecek kadar iftira ve yalan çamuruna bulaşmıştır. Kişi kendinden bilir işi diyen atalarımız ne doğru söylemiş.

         Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayınız Mehmet Özhaseki’nin Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde ki FETÖ karnesinden haberiniz olmaması mümkün mü Sn. Soylu?

        Ankara Büyükşehir Eski Belediye Başkanınız Melih Gökçek hakkında mensubu olduğunuz partinin kurucuları arasında bulunan Bülent Arınç’ın ‘Ankara’yı parsel parsel sattı’ iddiasının peşine düştünüz mü hiç Sn. Soylu?

        İstanbul Büyükşehir Eski Belediye Başkanınız Kadir Topbaş’ın bu konuda ki sicilinin temiz olduğunu mu düşünüyorsunuz Sn. Soylu? 

        Yoksa her birinden haberdarsınız da Belediyeleri kaybettiğiniz takdirde herşeyin ortaya çıkmasından mı korkuyorsunuz?

        Teröre ve teröristlere karşı yoğun olan öfkenizi Oslo’da, Habur’da neden göremedik Sn. Soylu?

       Terör örgütü PKK, terörist başı Abdullah Öcalan bayrakları ile mitingler düzenleyip kuruluş yıl dönümünü kutlarken valilere müdahale etmeyin emrini veren mensubu olduğunuz partinin İç İşleri Bakanı değil miydi Sn. Soylu?

       Öcalan’a ilk olarak ‘’Sayın Öcalan’’ diyen mensubu olduğunuz partinin Genel Başkanı değil miydi Sn. Soylu? Meydanlarda gösterdiğiniz öfkenin ve tepkinin binde birini Genel Başkanınıza gösterebildiniz mi Sn. Soylu?

       Tüm bu soruların cevapları ortadayken sizi samimi bulabilir miyiz Sn. Soylu?

      Cumhuriyet Halk Partisinin genlerinde Kuva-yi Milliye vardır. Söz konusu vatansa gerisi teferruat diyen vatanseverlerin evidir Cumhuriyet Halk Partisi. Kurucusu, kurucu felsefesi, idealleri, ilkeleri bellidir Cumhuriyet Halk Partisinin. Bizleri terör örgütleri ile yan yana gösterme gafleti içerisinde olanlara, Anadolu’nun temiz, dürüst, vatansever insanları ile aramıza nifak tohumları serpmek isteyenlere asla müsaade etmeyiz Sn. Soylu. Bu gaflet içerisinde olanların muktedir olup olmamasını da pek önemsemeyiz. En üst perdeden tepkimizi gösteririz.

    Son olarak belirtmek isterim ki: Devletimizin bölünmez bütünlüğünü kadar önemli olan bir diğer esas milletimizin bölünmez bütünlüğüdür. Size oy veren 26 milyon ile birlikte size oy vermeyen 24 milyon aynı milletin insanlarıdır. 24 milyonu ötekileştirip, ayrıştırarak, milleti kamplaştırıp, kutuplaştırarak milletin bölünmez bütünlüğüne zarar veriyorsunuz. Kullandığınız dili acilen düzeltmeli, sadece partinizin seçmenlerini değil milletimizi tüm renkleri ile birlikte kucaklamalısınız Sn. Soylu."

Kamuoyuna saygılarımla

                             Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı

                                        Ramazan Koçak

YORUMLAR

  • 0 Yorum