-

CUMHURİYET HALK PARTİSİ AKSARAY ADAYLARINI TANITTI

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray’da seçime girecek adaylarını kamuoyuna tanıttı. Parti binasında yapılan tanıtım toplantısına partililerin yoğun ilgisi ve coşkusu damga vurdu.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ AKSARAY ADAYLARINI TANITTI
28 Şubat 2019 - 14:20
İl Başkanı Ramazan Koçak’ın açılışını yaptığı toplantıda Merkez İlçe Başkanı Nazife Küçük, Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel, Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik, Ağaçören İlçe Başkanı Duran Erdem, Eskil İlçe Başkanı Çapan Öztürk, Gülağaç İlçe Başkanı Sait Uzun, Güzelyurt İlçe Başkanı Muzaffer Uğur, Ortaköy İlçe Başkan Vekili Medeni Uğur, Sultanhanı İlçe Başkanı Servet Başgan, Sarıyahşi ilçe Başkanı Hüsamettin Demirel, Eski İl Başkanlarından Alirıza Toprak, Eskil Belediye Başkan Adayı Yakup Gök, Sarıyahşi Belediye Başkan Adayı Eren Özdaş, Sultanhanı Belediye Başkan Adayı Ahmet Karacaer, Saratlı Belediye Başkan Adayı Zeki Türker, Yeşilova Belediye Başkan Adayı Sibel Muştu, Eşmekaya Belediye Başkan Adayı Turgay Eşmekaya, Bağlıkaya Belediye Başkan Adayı Recep Özkök, İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Öcalan, İl Kadın Kolları Başkanı Pelinsu Yıldırım, İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilber Tüzün Okur katılım gösterdiler

Aksaray Merkez ve diğer 7 ilçenin il genel meclis üyesi adaylarının, Millet ittifakı listelerinden seçime girecek belediye meclis üyelerinin ve 3 ilçe ve 6 Beldede seçime katılacak Belediye başkan adaylarının  tanıtıldığı toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı bir konuşma yaptı.

 

KOÇAK : BİZİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE YANYANA GÖSTERİP BÖLÜCÜ YAFTASINI YAPIŞTIRANLAR BİLSİNLERKİ BİZ ÜLKESİNİ, VATANDAŞINI BÖLENLERDEN DEĞİL, EKMEĞİİNİ BÖLÜŞENLERDENİZ

Koçak yaptığı konuşmada “Öncelikle belirtmek isterim ki bu seçim bir yerel seçimdir ve bu seçimde esas olan adayların projeleri, vaatleri, vizyonudur. Bu seçim bir beka sorunu değil hizmet yarışıdır. İktidar mensupları, yerel yöneticilerinin başarısızlıklarından, adaylarının kamuoyunda kabul görmemesinden ve kamuoyuna yansıyan anketlerin şokundan olacak ki seçimi ısrarla hizmet yarışından çıkartıp ülkeyi 2 keskin kutba bölmeye çalışmaktadır

İktidarın seçime giderken kullandığı dil kirlidir, ayrıştıcıdır, ötekileştiricidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu dili kabul etmiyoruz, kınıyoruz, ayıplıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni terör örgütleriyle, bölücülerle, vatan hainleriyle yanyana göstermek hiç kimsenin haddine değildir. Makamı mevkisi ne olursa olsun hiç kimse Cumhuriyet Halk Partililerin vatan sevgisini, maneviyatını sorgulama hakkına sahip değildir. BÖLÜCÜ, TERÖRİST ARAYANLARIN 17 YILLIK İKTİDARINA DÖNÜP BAKMALARI YETERLİ OLACAKTIR”. Seçimin bu atmosferde cereyan etmesini doğru bulmuyoruz ve hangi partiye oy verirse versin tüm seçmenlerimizin tercihine saygı duyuyoruz.

Koçak sözlerini “ 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde seçmenlerimizin karşısına alanında uzman, kamuoyunda sevilen, donanımlı vizyon sahibi adaylarımızla çıkıyoruz. Seçmenlerimizden adaylarımıza destek istiyoruz” diyerek tamamladı.

 

İl Başkanı Ramazan Koçak’tan sonra söz alan Aksaray Merkez 1.sıra İl Genel Meclis Adayı Yalçın Dutkun ise yaptığı konuşmada;

 

DUTKUN : BİRİLERİ GİBİ KORKU DEĞİL UMUT VADEDİYORUZ

“ Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yarışa ekmek kadar temiz, su gibi aydın aday arkadaşlarımızla katılıyoruz. Aday olma gerekçemiz Ulu Önder Atatürk’ün en büyük 2 eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet etmektir. Seçmenlerimizi özellikle şu konuda aydınlatmak istiyorum: İYİ PARTi ile yapılan ittifak sadece Aksaray Merkez ve Ortaköy ilçemizde Belediye Başkan Adaylıkları ile ilgilidir İl genel Meclisi için bir ittifak söz konusu değildir. Biz bu seçimlere ölüm kalım savaşı olarak bakmıyoruz bu bir yerel seçimdir ve bu seçimlerin sonunda rejim değişmeyecektir sadece yerel yöneticiler değişecektir. Ve inşallah 31 Mart’ta Aksaray halkını seçimden sonra unutan yöneticiler değişecektir yerine cumhuriyet Halk Partisi’nin halkçı adayları gelecektir. Bu nedenle biz seçimi kaybedersek felaket olur ülke yıkılır demiyoruz birileri gibi korku değil umut vadediyoruz” dedi.

Dutkun sözlerini : “ 31 Mart’ta gerçekleşecek seçim için tüm hemşehrilerimizden destek istiyorum beni seçerseniz sizlerin sesi olacağım ve sorunlarınızın çözümü için gece gündüz çalışacağım” diye noktaladı.

 

Son olarak söz alan 2. Sıra Adayı Rana Arıbaş ise “ Beni Aday olarak kabul eden Aksaray İl yöneticilerine teşekkür ediyorum onların güvenini boşa çıkarmamak için dinlenmeden, yorulmadan çalışacağım. Adaylığım kadının temsili açısından önemlidir seçildiğim takdirde özellikle kadınlarımızın sesi olacağıma söz veriyorum. Elektrik Mühendisi olarak uzun yıllar hizmet verdiğim şehrime İl Genel Meclisi Üyesi olarak hizmet vermek istiyorum bu vesileyle tüm seçmenlerimizden destek bekliyorum” dedi.

 

CHP’DE DİĞER PARTİLERE ORANLA KADIN ADAYLARIN ÇOK OLMASI DİKKAT ÇEKTİ,

Aksaray’da tek kadın belediye başkan adayı olarak Sibel Muştu’yu Yeşilova Kasabasından aday gösteren Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adaylıklarında da kadın adaylarının diğer partilere oranla çokluğu dikkatlerden kaçmadı.

 

İl Başkanı Ramazan Koçak’ın kamuoyuna duyurduğu isimler şu şekilde :,

1.YALÇIN DUTKUN (AKSARAY)                                                          

2.RANA ARIBAŞ (AKSARAY)

3.TUNAY TURGUT (AKSARAY)

4.BİRCAN BOZTOPRAK(AKSARAY)

5.DÜNDAR ZENGİN  (AKSARAY)

6.GÜLAY ER(AKSARAY)

7.İSMAİL KILIÇ(AKSARAY)

8.BAYRAM İNALTEKİN (AĞAÇÖREN)

9.CAVİT ALTAN (ESKİL)

10.VELİ BAKICI(ESKİL)

11.MUSTAFA UZAR(ESKİL)

12.ALİ SAĞ(GÜZELYURT)

13.YASEMİN DOYGUN(GÜZELYURT)

14.BAYRAM GEDEK (GÜLAĞAÇ)

15.NECATTİN YILDIZ (GÜLAĞAÇ)

16.BÜLENT BÖĞE (SULTANHANI)

17.MUSA BAŞGAN(SULTANHANI)

18.MUSA KOCAGÖL(ORTAKÖY)

19.ALİ AKKUŞ (ORTAKÖY)

20.MUSTAFA ÖZCAN (ORTAKÖY)

 

Belediye Başkan Adaylarımız ;

1. EREN ÖZDAŞ (SARIYAHŞİ)

2.AHMET KARACAER  (SULTANHANI)

3.YAKUP GÖK (ESKİL)

4.TURGAY EŞMEKAYA (EŞMEKAYA)

5.TAHSİN ÇELİK (YEŞİLTEPE)

6.CİHAN YÜKSEL (TAŞPINAR)

7.SİBEL MUŞTU (YEŞİLOVA)

8.ZEKİ TÜRKER (SARATLI)

9.RECEP ÖZKÖK (BAĞLIKAYA)

 

Belediye Meclis Adaylarımız ;

1-TOLGA KARA

2-BİLAL ÖZDEMİR

3-PELİNSU YILDIRIM

4-ÖZGÜR SAYGILI

5-İSMET YÜKSEL

6-MUHSİN TEKİNIŞIK

7-MURAT ÜNLÜ

8-KAHRAMAN KUTLU

YORUMLAR

  • 0 Yorum