-

GENEL MÜDÜR USTAOĞLU " AKSARAY'DA TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK PROJELER VAR"

Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün düzenlediği “Finansal Okur Yazarlık Ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi” konulu Seminere katılmak için Aksaray’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı’nın Aksaray’a kazandırdığı Hanımeli Pazarını ziyaret etti...

GENEL MÜDÜR USTAOĞLU " AKSARAY'DA TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK PROJELER VAR"
04 Temmuz 2018 - 11:29
Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, Hasibe Yazgı ve beraberindeki Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk,  Ekonomik Statü Daire Başkanı Güler Özdoğan, TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt, HABİTAT Derneği Finansal Okuryazarlık Eğitmeni Zeynep Keskin’le birlikte Hanımeli pazarındaki hanım esnafları tek tek ziyaret etti.

 

Genel Müdür Gülser Ustaoğlu pazardaki tüm hanımları tek tek ziyaret ederek "Hayırlı işler ve bol kazançlar" temennisinde bulundu. Ustaoğlu,Pazar yerindeki tüm hanımlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın selamlarını iletti.

 

Kadının Statüsü Genel Müdürü GülserUstaoğlu,Hayran kaldığı Aksaray Hanımeli Pazarında el emeği göz nuru ürünlerden alış veriş yaparak hanım esnaflara katkıda bulundu.

 

Genel Müdür Gülser Ustaoğlu ve beraberindeki hanımlar, daha sonra Aksaray Belediyesinin Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezine geçtiler. Hasibe Yazgı, Genel Müdür Ustaoğlu ve beraberindeki hanımlara Aktivite Merkezini gezdirerek bilgi verdi

 

Ustaoğlu burada yaptığı açıklamada Aksaray’da Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar olduğuna dikkat çekerek “Aksaray’a olumlu bir enerji ile gelmiştik. Ama Sayın Başkanımızın eşi sayesinde daha fazla olumlu enerji ve güzel şeylerle karşılaştık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın selamını getirmiştik. Aksaray’dan da selamlar götüreceğiz Sayın Bakanımıza. Aksaray’da gerçekten çok örnek çalışmalar yapılmış. Bu çalışmaların Türkiye’ye yaygınlaşması için biz Bakanlık adına biz bu konuda elimizden geleni yapacağız. Bütün yerel yönetimler inşallah bu hassasiyetle çalışmalarına devam ederler. Aksaray’da gerçekten çok güzel iyi uygulama örnekleri var. İnşallah bu örnekler Türkiye’mizde de yaygınlaşır.” dedi

 

Genel Müdür Ustaoğlu, Kadınların yerel yönetimlere talip olmasını isteyerek “Yerel yönetimlerdeki başkanlarımızın eşlerinin işin içinde olması bütün yerel yönetimlere gerçekten hanımeli değdirtmiş oluyor. Asıl daha da ötesine gidip ben şöyle bir temenni de bulunmak istiyorum. İnşallah önümüzde yerel seçimler var. Bu çerçevede inşallah kadınlar daha fazla yerel yönetime talip olsunlar. Belediye Başkanı olsunlar. Birebir eşlerinin marifeti ile değil de direk kendileri bu hizmetleri veriyor olsunlar. Hanımlara bu yakışır diye düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde de daha çok kadın belediye başkanıyla hizmetlere devam ederiz diyorum.” İfadelerini kullandı.

Genel Müdür Ustaoğlu ve beraberindeki hanımlar, Hanımeli Pazarı ve Kadın Aktivite Merkezinden sonra Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ziyaret etti.  İl Müdürü İsrafil Aktürk genel müdür Ustaoğlu’na Kurumu gezdirerek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nı eşi Hasibe Yazgı ziyaret sonrası Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu’na, Ekonomik Statü Daire Başkanı Güler Özdoğan’a ve HABİTAT Derneği Finansal Okuryazarlık Eğitmeni Zeynep Keskin’e Aksaray’ı ziyaretleri anısına çeşitli hediyeler verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum