-

SANAYİ SİCİL BELGESİ KOSUNDA AÇIKLAMA

Açıklamada...

SANAYİ SİCİL BELGESİ KOSUNDA AÇIKLAMA
09 Aralık 2014 - 13:44
 

             6948 sayılı Sanayi sicil kanununun 1. maddesinde sanayi işleri tanımlanırken;

“Bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini makine, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımı ile veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal veya istihsal eden yerlerle madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler (sanayi işletmesi)ve buralarda yapılan işler (Sanayi işleri)sayılır. Devamlı ve seri halinde tamirat yapan müesseselerle elektrik veya sair enerji istihsal eden santraller, gemi inşaatı gibi büyük inşaat yerleri de madde şümulüne girer.

El ve ev sanatları ile küçük tamirhaneler bu kanuna tabi değildir.” denilmektedir.

 İlgili kanunun devam eden maddelerinde ise bu kanun kapsamına giren işyerlerinin faaliyetlerine başladıktan 2 ay içerisinde sanayi siciline kaydolmaları gerekliliği, aksi halde idari para cezası uygulanacağı belirtilmektedir.

Ancak, kanuna eklenen geçici madde ile firmaların faaliyetlerine ne zaman başladığına bakılmaksızın 31.12.2014 tarihine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne başvurarak sanayi siciline kaydolmaları halinde, idari para cezası uygulanmadan sanayi siciline kaydedilecekleri belirtilmiştir.

Bu itibarla konuyla ilgili işletmelerimizin cezalı durumda kalmamaları için yılsonuna kadar sanayi siciline kaydolarak sanayi sicil belgesi almaları gerekmektedir.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü

YORUMLAR

  • 0 Yorum