-

STRES ORGANİZMANIN BİR TEPKİSİDİR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı, “Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü” konulu bir konferans düzenledi.

STRES ORGANİZMANIN BİR TEPKİSİDİR
23 Aralık 2014 - 15:56
Kişisel Gelişim Uzmanı Bayram Ersoy’un konuşmacı olarak katıldığı program, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hayatın her alanında stresin olduğunu ancak, stresin çok fazla bilinmediğini söyleyen Bayram Ersoy, stresin bir düşman olmadığını ve tüm canlılara mahsus olduğunu kaydetti. Stresi, “Organizmanın bedensel ve ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ve zorlanması ile ortaya çıkan bir tepki” olarak tanımlayan Ersoy, “Canlılar tehdit ve zorlanmalar karşısında kendini korumaya yönelik bir tepki zinciri ve harekete geçme becerisi ile doğarlar. Bu özellik, tehlike ortaya çıktığında “savaş veya kaç” diye bir davranış durumu oluşturur. Stres tüm canlılara mahsus bir durumdur ve organizmanın bir tepkisidir. Stresi kendimize zarar verecek hale getirmemiz, bizim kendi tutumumuzdandır. Stres kaynağına verdiğimiz değer aslında stresle olan mücadelemizin başlangıcıdır” dedi.

Konferansın ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Bayram Ersoy soruları yanıtladı. Konferansı öğrenciler ve akademisyenler takip etti.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum