-

TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI

Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Yapılan Açıklamada :..

TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI
06 Aralık 2014 - 11:01
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca çıkartılan 08.09.2006 tarih ve 26283 sayılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik ve 14 Haziran 2013 tarih ve 28677 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkındaki Tebliğ kapsamında, İlimizde yürütülmekte olan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin, geliştirilmesi ve buna yönelik yapılan çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin katılımıyla yılda üç defa gerçekleştirilen İl Teknik Komite Toplantısı'nın 2014 yılı son olağan toplantısı yapıldı.

Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan ve İl Müdürümüz Bestami Zabun'un başkanlık ettiği toplantıya; Tüm Şube Müdürlerimiz, Komite üyesi Birlik ve Oda Başkanları ve konuyla ilgili teknik personellerimiz katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürümüz Bestami Zabun; "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, İlimizde bu hizmetleri yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarının çok önemli bir görevi ifa ettiklerini söyledi. 2015 yılında da bu hizmetin daha fazla çiftçimize nasıl götürülebileceği, teknik bilginin hangi materyallerle ve yöntemlerle ulaştırılması gerektiği konularında daha fazla çalışma yapacaklarını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yusuf Çiçek tarafından, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri mevzuatı, amaçları, Türkiye'de ve İlimizde bu hizmeti yürüten kişi ve kuruluşlar, destekleme miktarları, 2014 yılında yapılan denetim faaliyetleri hakkında komite üyelerine sunum yapıldı.

Toplantıda; 2015 yılında İlimizde görevlendirilecek olan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerini yürütecek kişi ve kuruluşların bulundurması gereken eğitim materyalleri ve istihdam edilecek Tarım Danışmanları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, komite üyelerinin Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili görüş ve önerileri değerlendirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum