-

ASÜ'DE GELECEK YATIRIMLAR NİTEL DERİNLEŞME ÜZERİNE OLACAK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, geleneksel Tanışma Toplantısı’nın bu yıl ikincisini düzenledi.

ASÜ'DE GELECEK YATIRIMLAR NİTEL DERİNLEŞME ÜZERİNE OLACAK
06 Aralık 2014 - 14:07
Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’ndaki etkinliğin açılışında konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, üniversiteye yeni katılan öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

ASÜ’nün son 3,5 yılda büyük mesafe kat ettiğini ve fiziksel oluşumunu tamamlama aşamasına geldiğini kaydeden Rektör Acar, “2011 yılında görevi devraldığımızda öğrenci sayısı 8 bin 200’dü, bugün 18 bin 200’e çıktı. Akademik personel sayımız ise 480’lerden 700’lere ulaştı. Bunlara ek olarak fakülte sayımız 4’ten 9’a çıktı. Kampüste devam eden 6 yatırımımız var. Bunlar bittiğinde, Kütüphane Binası dışında kampüsün ciddi bir eksiği kalmayacak ve üniversitemiz artık fiziksel oluşumunu tamamlamış, niteliksel derinleşme için kolları sıvamış hale gelecek” dedi. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün genç bölümlerden birisi olduğunu ve 2 yıldır hizmet verdiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray’daki istihdam imkânlarından söz etti. Bir dünya markası olan Mercedes’in, dünyada 3 ülkede ciddi yatırımı olduğunu, bu ülkelerden birisinin de Türkiye olduğunu kaydeden Rektör Acar, “Firmanın Türkiye yatırımlarından birisi İstanbul’da, diğeri ise Aksaray’da. Mercedes bir dünya markası ve önemli bir istihdam kaynağıdır. Mercedes’le önemli işbirliklerimiz var. Özellikle Otomotiv Programı’na destek oluyorlar ancak, onlar Elektrik ve Elektronikten, otomasyon ve robot teknolojisi konusunda çalışacak öğrenciler arıyorlar. Bu bölümün içini iyi doldurmak durumundayız” dedi. ASÜ Rektörü, bundan sonraki yatırımlarının nitel derinleşme üzerine olacağını vurguladı.

Etkinlikte, ASÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Akça “Öğrenci Psikolojisi,” ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Kızıldağ ise “İngilizce(Siz) Hayat” başlıklı sunumlar yaptılar ve öğrencilerin sorularını yanıtladılar.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum