-

TAŞPINAR HALISI SÖZLÜK BİLİMİ SEMPOZYUMU'NDA TANITILDI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu’nda Türk Dili Okutmanı olarak görev yapan Kudret Safa Gümüş, “Türk Dokuma Sanatında Sözlük Denemesi: Aksaray-Taşpınar Halıları Sözlüğü Örneği” adlı bir bildiri hazırladı.

TAŞPINAR HALISI SÖZLÜK BİLİMİ SEMPOZYUMU'NDA TANITILDI
06 Aralık 2014 - 14:25
Gümüş, hazırladığı bildiri ile Sakarya’da düzenlenen “Uluslararası Sözlük Bilimi Sempozyumu”na katıldı.

Sempozyum Sakarya Üniversitesi ve Hendek Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirildi. Hazırladığı bildiriye ilişkin açıklamalar yapan Okutman Kudret Safa Gümüş,  Aksaray el sanatlarından birisi olan halı dokumacılığı ile ilgili kelimelerin derlenmesi sonucu ortaya konan bildirinin, dokuma alanındaki sözlük ihtiyacına bir nebze de olsa cevap verebildiğini kaydetti. Sempozyum’da, sözlük hazırlamada disiplinlerarası iş birliğine gidilmesi konusunun da ele alındığını kaydeden Gümüş, “Oldukça ilgi gören bu bildiri için proje hazırlama önerisi de gündeme gelmiştir. Anadolu’da yer alan dokuma merkezleriyle ilgili alan araştırması yapılarak, daha sonra bunların bir araya toplanması ve tek bir dokuma sözlüğü oluşturulması önerilmiştir” dedi. Okutman Kudret Safa Gümüş, Taşpınar Halısı ile ilgili 119 sözcüğün ortaya konulduğunu belirtti.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, hazırladığı çalışma münasebetiyle Okutman Gümüş’ü tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Hazırlanan bildiriye Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde eğitim gören Deniz Gümüş de katkı sundu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum