-

SGK İL MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN TV ve RADYO PROĞRAMLARINA KATILDI

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan,Kanal 68 TV ve Aksaray Fm De Proğramlara katıldı.

SGK İL MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN TV ve RADYO PROĞRAMLARINA KATILDI
06 Aralık 2014 - 14:15
Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan,Kanal 68 TV programına katıldı.

Programda yöneltilen soruları cevaplandıran Çalışkan, 6552 sayılı Kanun kapsamında kuruma borcu olan sigortalıların yapılandırma işlemlerinin devam ettiğini söyledi. İl Müdürü Çalışkan; “Genel Sağlık Sigortası haricindeki borçlar için  yapılandırmason başvuru tarihi ve taksit sürelerinin 1 ay(2 Şubat son gün) daha uzatıldığını yığılmaya yol açmaması için borçlarını yapılandırmak isteyenlerin işlemlerini son güne bırakmamaları gerekir”dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumunun yeni uygulamalarından bahseden Çalışkan; SGK olarak akılcı ilaç kullanımı projesi kapsamında  Hekimlere,Hemşire ve diğer Sağlık Çalışanlarına, Eczacılara, Kendi çalışanlarımıza, Okul öncesi, ilkokul,ortaokul,lise ve topluma yönelik kitapçıklar bastırıldığını yakın bir zamanda dağıtımının yapılacağını ifade etti.

 

           Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan, Aksaray FM’ in Canlı Yayın konuğu oldu.

Programda yöneltilen soruları cevaplandıran Çalışkan, 6552 sayılı Kanun kapsamında kuruma borcu olan kişilerin yapılandırma işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

           İl Müdürü Çalışkan; Genel Sağlık Sigortası haricindeki borçlar için  yapılandırma son başvuru tarihinin2 Şubat’ a kadar uzatıldığını, yığılmaya yol açmaması için borçlarını yapılandırmak isteyenlerin işlemlerini son güne bırakmamaları gerektiğini söyledi.

 Kurumun akılcı ilaç kullanımı projesine değinen Çalışkan; “sağlıkta yapılan reformlarla Türkiyede ikamet eden herkese sağlıktan yararlanma imkanı tanınıyor. Ancak bilinçsiz ilaç kullanımı hem kişinin kendi sağlığına hem ülke bütçesine verdiği zarar yönüyle değerlendirilecek olursa daha iyi anlaşılabilir kanısındayım”dedi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum